Katalógus » Részletes lista
ID:1108
Title:Tatárbifsztek recept
Leírás:

Hogyan és miből készül a jó tatárbifsztek? Természetesen a legkiválóbb szarvasmarha bélszín részéből. Sőt aki biztos akar lenni a dolgában annak bizony utána kell járnia annak is, hogy az adott hússzerlet milyen féle marhából származik. Mert vannak kimondottan húscélú felhasználásra tenyésztett állatok és vannak tejadó szarvasmarhák, természetesen a húscélúak íze mindig ízletesebb finomabb és porhanyósabb azon egyszerű oknál fogva, hogy a marhákat évszázadokon keresztül erre a célra tenyésztették ki, szelektálták generációról generációra.

Azt is kevesen tudják, hogy honnan ered a tatárbifsztek szó...

Az első részhez fűződik némi történelmi, történeti előzmény, ugyanis a tatároknak lovas nemzet révén kevés idejük jutott a hagyományos sütésre, főzésre. Amennyiben hinni lehet a történetírásnak, a tatárok a lovuk nyerge alatt puhították a húst így érlelték és tették fogyasztásra alkalmassá, nyersen... Amikor már elég időtt töltött a bélszín a nyereg alatt akkor éles késsel apró darabokra szelték és így fogyasztották el. Manapság is az igazán igényes tatárbifszteket nem darálják hanem éles késsel vágják apró darabokra és a vendégre bízzák a hús fűszerezését. A szó másik részére sokkal könyebb magyarázatot adni, hiszen egy az egyben az angol verzió magyaros átirata: azaz a beef és a steak szó alkotja a tatárbifsztek második felét.

Pagerank:N/A
 

Alexa Traffic




  •